Man måste våga

Skillnanden mellan att våga vinna eller att vara rädd för att förlora avgör oftast många matcher i en mängd lagsporter. I går var det svenska landslaget som var rädd för att förlora istället för att våga vinna och då gick det som det gick.
Naturligtvis skall Chippen och Kim användas i en match mot Nordirland om man vågar vinna och är man rädd för att förlora så tar man in Daniel Andersson och Niklas Alexandersson.
Feghet är aldrig bra, mod är berömvärt. Det tjatades om att Sverige har bättre spelare på varje plats jämfört med Nordirland men det hjälper föga i en lagsport. Nordirland hade hjärta och mod - med sådant kommer man långt.

Äntligen sommartid

Att ställa fram klockan till sommartid innebär nytt hopp! Återigen skall det bli ljumma vår- och sommarkvällar med något gott på grillen och en kall öl.
Än dröjer det väl men hoppet lever. Hoppet för att Zlatan skulle ha mognat i och med att han tog beslutet att återvända till blå-gult dog dock snabbt.

Följande står att läsa på Aftonbladet. se : Fotnot: Före presskonferensen meddelade Svenska Fotbollförbundets representanter att Zlatan Ibrahimovic inte svarar på några frågor från Sportbladet. Frågorna ovan är ställda av andra journalister.

Snacka om pinsamt! Pinsamt för Zlatan och pinsamt för sveriges största tidning. Frågan är inte när Zlatan skall bli vuxen, frågan är om han blir det. Under tiden får vi trösta oss med att han är en briljant fotbollsspelare.

Pinsamt!

Det skall handla om så kallade journalister. Personer som tror att ordet är ett "vapen" som skall användas för att såra, förlöjliga eller på annat sätt skada andra människor. Läs här först några hyllningar till en av de största idioterna på det här området:
?Alex Schulman är Sveriges sjunde mäktigaste medieperson.? (Tidningen Bon)
?Alex Schulmans penna glöder av en språklig spänst.? (Kulturnytt, P1 i Sveriges Radio)
?Alex Schulman är skarpkultur.? (Tidningen Odd Large)
"Alex Schulman - Stureplans främste spinndoktor.? (Aftonbladet)
"Alex Schulman - Yiahaaaooo!" (Daniel Nyhlén)
De som har skrivit dessa "betyg" är förmodligen personer som har klarat sig undan herr Schulmans sågningar - onyanserade påhopp på alla som han inte tycker om.
Jag har inget emot att journalister skriver om journalister men Schulmans kändisstatus har vuxit fram ur en vilja att på andras bekostnad göra sig till ett namn i Mediasverige. Alex Schulman slår sina rallarsvingar mot folk som han vet inte kommer att gå i svaromål och det gör det hela patetiskt.

Återigen: Våga ta debatten!

Läser i Aftonbladet att Sverigedemokraterna kan få 30 riksdagsmän i nästa val. Siffrorna bygger på historiska beräkningar och eftersom partiet fick nästan tre procent i senaste valet låter det inte helt orimligt.Läser också att Marita Ulvskog (partisekreterare (s) och Per Schlingman (partisekreterare (m) inte ville debattera med Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson i TV 8:s program ?Sverige i fokus?.Att vägra en sådan debatt gynnar klart bara Sverigedemokraterna. Vi måste våga ta debatten!!I en demokrati med friheten att tycka vad man vill, skriva vad man vill och ha vilken religion man vill måste vi säga till Sverigedemokraterna att vår dörr står öppen för alla dem som i sina hemländer inte får ha denna frihet. Vi måste våga ta debatten om människor som befinner sig i situationer som inte vi ens kan föreställa oss. Människor som flyr undan krig, svält och förföljelse för sina åsikter eller sin religion måste få finna ro någonstans och kan vi i rika Sverige hjälpa till så skall vi göra detta.Vi skall inte öppna våra gränser för kriminella eller lycksökare av annat slag ? något som Sverigedemokraterna hävdar är de enda som kommer till Sverige. Detta är givetvis rent skitsnack men går hem hos de som inte tänker efter. Vi skall föra en ansvarsfull flyktingpolitik ? det gynnar inte bara de som kommer hit, det gynnar landet också. De etablerade partiernas feghet kommer i slutändan att innebära att Sverigedemokraterna marscherar vidare mot riksdagsvalet 2010 i den fasta förevisningen att mandaten kommer at ?regna in?. Jag har tidigare påtalat vikten av att partiet aldrig får stå oemotsagd när det gäller alla de floskler det häver ur sig. Om lilla jag vågar ta debatten ? varför vågar inte våra folkvalda?Avslutningsvis: Välkommen tillbaka i landslaget Zlatan! Varför du kommer tillbaka kan vi strunta i just nu, huvudsaken är att marschen mot EM kan fortsätta som den inletts.