Om bilder

Dagens ämne är bilder - i tidningar. Jag slutar aldrig förvånas över att tidningar orkar med att ha porträtt av olika personer med en svart ruta över ögonen eller pixlade ansikten. Vad är det dom vill visa? Att dom vet vem som är på bilden men inte läsaren? Att dom har plats över i tidningen som de inte visste vad de skulle fylla den med?
Med andra ord - bilderna är fullständigt värdelösa. Aftonbladet kan ju påstå att det är den "kända brottslingen" på bilden men det är ju ingen som riktigt vet det. Bilden kan lika gärna vara tagen på en vaktmästare i Globen eller på en kompis till journalisten.
Bilder av noll och intet värde skall alltså inte vara i tidningen. Dom tillför inget mer än en undran varför dom är publicerade.

Nu struntar vi i Alex

Nu blir det stopp för skriverier om mediavärldens största misslyckande - Alex Schulman. Läste i hans blogg att hans ego växer varje gång han läser om sig själv ute i bloggvärlden och det vill man klart inte vara med om.
Vi lägger denna överskattade människa till handlingen och även om vi inte kan förstå hur Aftonbladet, som i grund och botten är en hyfsad tidning, kunnat anställa denna varelse så får livet gå vidare ändå.
I fortsättningen skall vi ägna oss åt väsentligheter och dagens ämne blir Boxer - det företag som förser oss med digital-TV helt på sina egna villkor men trots allt har bättrat sig lite på sistone.
Fortfarande är Boxer en dyr affär för kunderna. Vill man hyfsad TV i burken får man pröjsa alldeles för mycket och sedan bli förbannad över att någon tycks sätta helt egna tider för när vissa kanaler skall sända.
Numera kan dock ha Canal+ och Disney Channel på Tvillingkortet och det uppväger klart en del även om det som sagt kostar skjortan.
Varför det skall kosta så mycket vet jag inte. Det handlar ju om reklamfinansiering och nog tycker man att det kunde komma oss tittare till godo.
Tyvärr finns det inget vettigt alternativ för oss som inte bor i hyreshus, väljer man Viasat går man miste om femman och väljer man Canal+ missar man trean. Så man sitter här med Boxer och är både nöjd och missnöjd. Nöjd med att man kan se NHL-finalerna och Danmark-Sverige, missnöjd med att det kostar alldeles för mycket.
Istället får man glädja sig åt familjehunden Ima som nedkom med 15 valpar i förra veckan. Nu är det liv i huset och nappflaskorna är framme igen!

Schulman ett lågvattenmärke

Tänker fortsätta tjata om Alex Schulman, denna man som på något sätt fått Mediasverige att tro att han har någon sorts begåvning. Det kan klart tyckas skönt med människor som vågar säga vad de tycker men i just det här fallet är de nog inte så. Alex Schulman tycker att Hey Baberiba är ett roligt TV-program och de sätter väl nivån på hans kompetens. Här några axplock från hans utelista på Stureplan.se:
Ronnie Sandahl, Aftonbladet
Skrev jordens pekoral i Aftonbladet, där han "intervjuade" journalister som tar knark. Eller inte tar knark. Det var det sämsta jag läst sen...ja, sen jag läste en usel krönika av Ronnie Sandahl för några veckor sedan.
Idol-Sebastian
Det är lustigt hur denne man tror att han plötsligt är en världsartist. Läskigast av allt: Han går runt och blundar och åmar sig på scen på ett sätt så att det ser ut som om han på allvar tror att någon skulle finna honom attraktiv.
Mogge, Idol
Kan fortfarande inte glömma hur jävla dålig han var som programledare för Idol. Vilket skämt. Hoppas jag aldrig, aldrig, aldrig behöver se honom igen i teve.
Erica Johansson
Sveriges mest färglösa människa. Så tråkig att man känner för att dra ut sina egna tänder.
Idol-Sebastian
Hans sätt fascinerar mig. Han tycks tro två saker: 1. Att han är king of pop. 2. Att han är oemotståndligt vacker. Ta en titt på hans hårfäste så märker ni att vi har att göra med en man utan sund självbild.

Som ni ser är det lågvattenmärke mest hela tiden. Det är väl ingen konst att sitta framför tangentbordet och skriva skit om människor som inte kommer att försvara sig. Vem som helst med låg hjärnkapacitet kan ju förnedra vem som helst så längre risken att få stå till svars för de är lika med noll. Att Aftonbladet ? som egentligen är en bra tidning ? anställt denna parodi på sig själv övergår mitt förstånd.

Lite publikdragande tips

Om man nu skall vitalisera Svenska cupen i fotboll hjälper det klart inte att få menlösa stavelser av andfådda spelare under pågående match. Ingen vet väl riktigt hur TV 4 och andra inblandade resonerade när man trodde att sådant trams skulle popularisera cupen.
Till hjälp för fotbollen har jag därför gjort en lista med saker som verkligen skulle hjälpa till att dra publik. Håll till godo!

?   Låt lokala företag, hyresvärdar, organisationer och föreningar och skolor få alla biljetter att fritt dela ut till kunder, medlemmar och elever.
?   Låt kommunen och lokala företag sponsra arrangerade förening med en summa motsvarande den tänkta biljettintäkten.
?   Lotta ut en massa fina vinster på biljetterna ? givetvis skänkta av lokala företag.
?   Fixa en rolig lekplats för barnen på idrottsplatsen så att mamma och pappa kan se matchen i lugn och ro.
?   Finns det en lokal kändis i kommunen ? fixa så att en av dem uppträder i pausen.
?   Brassband eller promenadorkester, hejaklacksledare och andra festligheter är givetvis ett måste.


Den främsta orsaken till att cupfotbollen inte drar till sig något intresse är givetvis att det handlar om dålig fotboll. Kan jämföras med damfotboll som långa stunder är en pina att titta på.
I grund och botten är de bara bra sport som kan dra publik. Undrar någon varför läktarna gapar tomma i vissa idrotter så är det bara att titta på kvalitén på det som bjuds. Det sägs att man kan sälja konserverad gröt med mördande reklam men dålig idrott är betydligt svårare att sälja.

Bredband och Schulman

Äntligen har bredbandet etablerat sig långt ute i ingenstans. Bor man mitt på slätten får man acceptera att det tar tid och vara lycklig när nutiden når huset. Måste klart hylla Fastbit som klarat av det stora Telia aldrig kunde mäkta med. Det är bara att inse att vi bönder inte är av intresse för jätten Telia. Fick det företaget bestämma skulle vi för alltid sitta med minutavgift om vi skall göra något så avancerat somn att vara ute på nätet.
Tänker fira bredbandet med att ständigt skriva i min blogg. Skall precis som det anstår en mediamänniska skapa en inne- utelista för att hålla er uppdaterade om vad som är rätt och fel i världen i dag. Hade tänkt att ständigt ha Alex Schulman som etta på utelistan men kommer säkert inte att orka...

Här är dagens lista med motiveringar:

UTELISTAN:

1. Alex Schulman

Motivering egentligen onödig. Något mer överskattat finns inte i dagens Mediasverige. Läste hans blogg för första gången i dag och fick klart rätt igen - han är fullständigt ointressant och tycks mest vara känd för sin förmåga att såga folk.


2. Fredrik Reinfeldt

Var är han? Finns han? Han håller sig så helt borta att han klart blir helt ute.

3. Aftonbladet

Får vara ute i kylan en stund eftersom man gått på mediamyten Schulman. Hur en så bra tidning kan anställa en så obegåvad person övergår mitt förstånd.

INNELISTAN

1. Tre Kronor

Tänk att liket lever och är i semifinal i VM. Det trodde väl ingen expert...

2. 24

Världens bästa TV-serie gör varje måndag till en härlig dag.

3. Lasse Anrell

Finns det en bättre och roligare krönikör att läsa?


Så - nu vet ni lite om vad som är rätt och fel. Återkommer i ämnet om några dagar. Nu väntar vårsolen på att få värma mig.