Lite publikdragande tips

Om man nu skall vitalisera Svenska cupen i fotboll hjälper det klart inte att få menlösa stavelser av andfådda spelare under pågående match. Ingen vet väl riktigt hur TV 4 och andra inblandade resonerade när man trodde att sådant trams skulle popularisera cupen.
Till hjälp för fotbollen har jag därför gjort en lista med saker som verkligen skulle hjälpa till att dra publik. Håll till godo!

?   Låt lokala företag, hyresvärdar, organisationer och föreningar och skolor få alla biljetter att fritt dela ut till kunder, medlemmar och elever.
?   Låt kommunen och lokala företag sponsra arrangerade förening med en summa motsvarande den tänkta biljettintäkten.
?   Lotta ut en massa fina vinster på biljetterna ? givetvis skänkta av lokala företag.
?   Fixa en rolig lekplats för barnen på idrottsplatsen så att mamma och pappa kan se matchen i lugn och ro.
?   Finns det en lokal kändis i kommunen ? fixa så att en av dem uppträder i pausen.
?   Brassband eller promenadorkester, hejaklacksledare och andra festligheter är givetvis ett måste.


Den främsta orsaken till att cupfotbollen inte drar till sig något intresse är givetvis att det handlar om dålig fotboll. Kan jämföras med damfotboll som långa stunder är en pina att titta på.
I grund och botten är de bara bra sport som kan dra publik. Undrar någon varför läktarna gapar tomma i vissa idrotter så är det bara att titta på kvalitén på det som bjuds. Det sägs att man kan sälja konserverad gröt med mördande reklam men dålig idrott är betydligt svårare att sälja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback