Om barnungen Zlatan

Läser i tidningen att tjuriga Zlatan inte svarar i telefon när landslagsledningen ringer till honom – givetvis följer han upp tjurigheten genom att inte ringa tillbaka heller.
Normal hyfs hör inte till Zlatans varumärken.
Han sviker landslaget, han sviker sina svenska fans och han sviker det land som gett honom sin fotbollsuppfostran.
Naturligtvis skulle han aldrig vara välkommen tillbaka till landslaget efter ett sådant uppförande men så blir det givetvis inte. När han vill och om han vill är han klart tillbaka i blå-gult som om ingenting hänt och då får vi beviset för att vi har ett förbund som låter sina stjärnor göra som de vill. Vill de göra fel, bryta mot regler och bära sig allmänt löjligt åt går det alldeles utmärkt. Det är stjärnorna som sätter gränserna och de straff som utmäts får ingen verkan.
Naturligtvis skulle landslagsledningen avsluta kapitlet Zlatan nu och här. Sluta diskutera denna tjuriga barnunge i media – om frågan uppstår så skall man bara helt frankt säga: Zlatan är inte aktuell, vi måste ha mentalt stabila spelare i EM-kvalet och inte tjuriga barnungar som inte kan skilja på rätt och fel.
Rätt i det här fallet är att Zlatan bröt mot de regler som gällde och att Lasse och Roland faktiskt försökt – vid upprepade tillfällen – att komma i kontakt med honom. Fel är at Zlatan inte accepterar det utdömda straffet och att han vägrar prata med landslagsledningen.
Det spekuleras i att det är andra saker som ligger bakom. Någon intern schism som ingen riktigt klurat ut. Okey, om d är så måste klart de som känner till fakta berätta det. Kanske är det så att Zlatan inte vill spela i samma lag som någon annan egotrippad barnunge men det kan han väl berätta i så fall. Om han inte öppet och ärligt berättar varför hans nej till landslaget kvarstår framstår han bara som en tjurig barnunge som absolut bara tänker på sig själv. Och trots att han är en oerhört duktig fotbollsspelare så känns det som om vi kan vara utan en sådan i landslaget. Det handlar trots allt om ett lagspel och då får inte individen ta så stor plats att han fördärvar mer än han gör nytta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback