Vinnare vinner viktiga matcher

Skulle egentligen handla om Sverigedemokraternas partiprogram i dag men måste helt enkelt skriva lite sport också…
Det skall handla om det jäkla tjatet om vikten av att vinna och det faktum att svenska landslaget i fotboll aldrig vinner en träningsmatch. Och vad f-n gör det? Det kan knappast vara viktigt att åka på semesterresa vare sig till Sydamerika eller till Egypten och vinna fotbollsmatcher. Lägg därtill att resan till Sydamerika var med ett C-lag och att resan till Egypten var med ett B-lag.
Det som är viktigt i fotboll är att vinna tävlingsmatcher och det har Sverige gjort med besked i kvalet till EM. Vinnaskallar har de spelare som vinner viktiga matcher. De som tar fram det lilla extra när det verkligen gäller och kan se skillnad på viktiga motståndare och träningsdito.
Sverige har ett lag i Europaeliten – ingen tvekan om det. Men detta måste klart skrivas med det enkla förbehållet att alla spelare måste vara friska och matchtränade. Då har vi från Isaksson och framåt en ganska slagkraftig elva och det är bara att hoppas att Fredrik Ljungberg blir helt återställd och att Zlatan växer upp – då kan Sverige gå väldigt långt i ett slutspel.
Jo, jag vet att många skrev så inför VM i Tyskland också. Men jag är inte lika besviken som alla andra över insatsen i VM. Sveriges huvuduppgift i ett VM är att gå vidare i gruppen och det fixade man. Att man sedan sov över inledningen mot Tyskland kanske var en väckarklocka som man har med sig till nästa gång det handlar om att vinna eller försvinna.
Det allra viktigaste för svensk del är att busgrabben Zlatan mognar till, sväljer förtreten och ansluter sig till blå-gult igen. Inte ens Zlatan – eller hans mest hängivna förespråkare – kan förneka att det var han som gjorde fel. Det var han och två andra som bröt mot ganska enkla regler och då får man ta straffet vare sig man gillar det eller inte. Mellberg och ”Chippen” insåg detta på ett ganska tidigt stadium och tjurade inte allt för länge över straffet. Det är så vuxna landslagsmän uppträder och Zlatan har en del att lära av sina två kompisar.
När Zlatan tjurat färdigt, Ljungberg frisknat till och Isaksson fått den matchträning han så väl behöver marscherar vi vidare mot EM-slutspelet!
Till sist några rader om Anja Pärson. Tre guld så här långt och nu kan väl Bragdjuryn ta semester resten av året. Lyckades man ge henne bragdguldet för fjolårets insats – när Tre Kronor rätteligen borde ha det – behöver man väl inte se på mer idrott i år. Har svårt at tänka mig att någon svensk idrottare kan upprepa Anjas bedrift och stackars Tre Kronor har bara ett VM att se fram emot. Räckte inte två guld i fjol så räcker ju inte ett i år…

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback