Det var bara en dåre

Det är alltid viktigt att se saker som de verkligen är. Inte måla fan på väggen i onödan och att tänka efter före.
I Köpenhamn i söndags var det en dåre som förstörde festen för oss men kom ihåg - det var bara en. Över 42 000 åskådare uppförde sig alltså rätt så anständigt och är det några man skall vara riktigt förbannade på så är det väl vakterna på Idrottsparken - om det nu fanns några sådana. Det måste helt enkelt vara omöjligt att ta sig in på plan.
En liten notis i dagens Sportbladet berättar om tolv människor som krossades till döds och 46 skadade i samband med ororligheter efter matchen Zambia - Kongo-Brazzaville. Bara som motpol till alla de krigsrubriker som tagits fram efter matchen mellan Sverige och Danmark.
Domaren gjorde klart helt rätt som bröt matchen även om några journalister och f d fotbollsspelare ifrågasätter detta beslut så får väl det mer tas som aningslöshet från deras sida.
Ronnie Sandahl är ocks ute och cyklar i dagens Aftonbladet. Riktigt vad hans krönika går ut på är svårt at lista ut men hans funderingar om att fotbollen länge har spatserat hand i hand med en machoindränkt våldskultur är klart rent nonsens. Hur dum får man bli? är klart en berättigad fråga efter att ha läst Sandahls krönika men vi får nog aldrig reda på svaret.
När vi fattar att det inte är sporten som söker upp idioterna utan tvärtom kanske vi kan agera och stoppa dessa idioter. Det är helt enkelt så att om inte idioterna kan vara just idioter runt en fotbollsplan så är de idioter någon annanstans.Jag tror att de skulle vara idioter på en match i damfotboll (eller damhockey) om inget alternativ gavs. Det är just därför de är idioter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback