Man blir inte förvånad

Läser i Aftonbladet att regeringen funderar på att införa en andra karensdag vid sjukskrivningar.
"Huvudsyftet med åtgärdspaketet är att korta de långa sjukskrivningarna och att minska antalet nya förtidspensionärer", står det att läsa och frågan som uppstår är klart: Hur fungerar det i verkligheten?
En extra karensdag i början av vad som sedan skall bli en lång tids sjukskrivning spelar väl varken för eller emot utan regeringens huvudsyfte är som vanligt att straffa de som står utanför deras egen verklighet.
I den moderatledda regeringens Sverige har man antingen jobb eller förmögenhet. Är man så korkad att man är sjukskriven, arbetslös eller förtidspensionär får man inte vara med i gemenskapen. För att detta skall märkas så straffas alla de som inte förmår vara med i matchen. Listan på bestraffningar blir längre och längre och kan alltså nu utökas med ytterligare en karensdag.
I Aftonbladet står det att läsa: "Folkpartiledaren Lars Leijonborg är mer tveksam till förslagen.
? Det finns saker i det som jag tvivlar på att regeringen enas om. Vi är ju skeptiska till fler karensdagar, säger han till DN."
F-n trot. Leijonborg är fast i moderaternas grepp liksom de andra små stödpartierna i regeringen. Inte spräcker fp någon regering på förslaget om ytterligare en karensdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback